13 Ekim 2011 Perşembe

Glenn Hoag, " İlk grup maçları çok önemli"


Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, Örnekköy'deki Arkas Spor tesislerinde düzenlediği basın toplantısında kendisinin 5. kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin kulüpler düzeyinde en zor organizasyon olduğunu söyledi.
Turnuva için hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Hoag, ''İlk grup maçları çok önemli. Genç oyuncular için tecrübe olacak. Yolumuza devam edebilmemiz için çok iyi sonuçlar almamız lazım. Rakiplerimizden CSKA Sofya önemli bir pasör çaprazını kaybetti, şu ana kadar yabancı oyuncu transferi yapmadı. Noliko Maaseik grubun en zorlu takımı gözüküyor. Iraklis hakkında fazla bir bilgimiz yok. Ancak hepsi Şampiyonlar Ligi'nde oynamış takımlar ve tecrübeleri var'' dedi.
Şampiyonlar Ligi'nde 2001'de çalıştırdığı Paris Volley takımıyla şampiyonluk yaşayan Hoag, turnuvada farklı yıllarda farklı tecrübelerle çok şey öğrendiğini söyledi.
Organizasyonun formatı gereği her puanın önemli olduğunu kaydeden Hoag, ''Ligde diğer takımlarda mücadele eden oyuncular bunun farkında. Oyuncularımızı buna adapte etmeye çalışacağız'' diye konuştu.
Arkas Spor Genel Koordinatörü Yaşar Ergün ise İzmirli seyircilerin lige başlangıçlarını baz almaması gerektiğini, özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında büyük desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Halkapınar Spor Salonu'nun A Milli Basketbol takımının maçlarında yaklaşık 10 bin kişinin desteğini aldığını kaydeden Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:
''O seyirciyi yakalayamasak da maçlarımıza 6-7 bin seyirci bekliyoruz. Yönetim kuruluyla bir görüşme yaptıktan sonra İzmir'in belirli merkezlerinden otobüs kaldıracağız. Bu otobüslerin seyircileri hem Halkapınar Spor Salonu'na hem de salondan belirlenen merkezlere götüreceğiz. İzmir seyircisi bize biraz daha fazla sahip çıksın. Buna hem İzmir hem de Arkas Spor olarak çok ihtiyacımız var'' dedi.

OYUNCULAR
Arkas Spor Takım Kaptanı Bülent Kandemir, daha önce GM Capital Erkekler Challenge Kupası'nda bir kez mutlu sona ulaştıklarını ve bir kez finalde kaybettiklerini hatırlattı.
Kandemir, ikinci kez mücadele edecekleri şampiyonlar liginde ilk hedeflerinin dörtlü finale yükselmek olduğunu söyledi.
Paolo Bravo ise yeniden Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin heyecanını yaşadığını, Şampiyonlar Ligi'nin en büyük organizasyon olduğunu söyledi.

MAÇ PROGRAMI
Grup maçlarında Yunanistan'dan Iraklis Thessaloniki, Belçika'dan Noliko Maaseik ve Bulgaristan'dan CSKA Sofya ile karşılaşacak Arkas Spor, ilk karşılaşmasını 19 Ekim Çarşamba günü, Halkapınar Spor Salonu'nda, CSKA Sofya ile yapacak.
Arkas Spor'un gruptaki diğer maçlarının programı ise şöyle:
25 Ekim Salı: Noliko Maaseik-Arkas Spor
14 Aralık Çarşamba: Iraklis Thessaloniki-Arkas Spor
21 Aralık Çarşamba: Arkas Spor-Iraklis Thessaloniki
11 Ocak Çarşamba: Arkas Spor-Noliko Maaseik
18 Ocak Çarşamba: CSKA Sofya-Arkas Spor

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar