25 Eylül 2011 Pazar

Türkiye - Hırvatistan 0-3 maç sonucu



Hırvatistan karşısında etkili olamadık. Set alamadığımız karşılaşmayı Filenin sultanları 3-0 kaybetti

HAKEMLER: Philippe Verecke (Fransa)- Piotr Dudek (Polonya)
HIRVATİSTAN: Gligorovc, Topic, Duganzc, Alajbeg, Mletic, Maja Poljak, Dosen-libero
TÜRKİYE: Neriman, Bahar, Polen, Gözde, Eda, Özge, Gülden-libero, Büşra, Neslihan, Esra
SETLER: 25-21, 25-23, 25-22
SÜRE: 83 dakika
A Bayan Milli Takım, İtalya ile Sırbistan’ın birlikte düzenlediği Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nın gruptaki ikinci maçında Hırvatistan’a 3-0 yenildi. İlk set karşılıklı sayılarla devam ederken, basit hatalar yaparak geriden geldiğimiz sette 5-5 eşitliği yakaladık ve teknik molaya 8-7 önde girdik. Hırvatistan 9/9’da skoru eşitledi. Eda’nın blokları ile 5 sayı geriden geldiğimiz sette skoru bu kez biz 19-19’da eşitledik; fakat bu sayıdan sonra hatalarımız devam edice seti Hırvatistan 25-21 kazandı ve 1-0 öne geçti.
İkinci sete iyi başladık. Etkili servis atarak sayı ürettik. Skor 4-4’ten sonra, rakibi blokla tutunca ilk teknik molaya da 8-6 önde girdik. Hırvatistan’ın başarılı defansı ile skor 10-10’da eşitlendi. Etkili servis atınca 15-13 öne geçtik. İkinci teknik molaya da 16-15 önde girdik. Topic etkili servis atarak takımını öne geçirdi. Sakat olmasına rağmen oyuna giren Neslihan’ın sayıları skoru 18-18’de eşitledi. Setin sonundaki hatalarımız devam edince 22-22’den sonra seti Hırvatistan 25-23 kazanmasını bildi.
Üçüncü sete kötü başladık. Neslihan’ın da gayreti sonuç vermeyince Hırvatistan teknik molaları 8-4 ve 16-10 önde geçti. Etkili servis atan rakiplerimiz karşısında tutunamadık ve seti de maçı da kaybettik.
Bu beklenmedik yenilgi, gruptaki hesaplarımızı zora soktu. Yarın (25 Eylül) gruptaki Türkiye-İtalya, Hırvatistan-Azerbaycan maçları oynanacak. İtalya maçını kaybettiğimiz takdirde play-off’a çıkabilmemiz için Hırvatistan’ın Azerbaycan maçını kazanmasını beklememiz gerekecek.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar